Çene lazer epilasyon işlemine dair her şey…. Lazer epilasyon uygulamaları ile istediğiniz pürüzsüz vücuda kavuşabilirsiniz.
Normal şartlar altında kadınların çene bölgesinde çok fazla kıl oluşumu gerçekleşmez. Ancak hormanel veya bazı istisnai durumlarda (kullanılan ilaçlardan doğan yan etkiler gibi) kıllanma problemi görükebilir. Bu nedenlerden oluşan çene kılları genellikle üst dudağa göre daha kalın ve güçlüdür. Alınmadığı taktirde özellikle kadınlarda, belirgin olduklarında istemeyecek bir görsellik sergileyebiliyor. Bu noktada kadınlar da soluğu lazer epilasyon kliniği veya güzellik salonlarında alıyor. 🙂 Çene lazer epilasyon sayesinde, o bölgedeki kıllardan kurtulmak mümkündür.
Çene epilasyon işlemi, o bölgede oluşan kılları yok ederek bölgeyi temizlemeye ve pürüzsüz bir hale getirmeye yardımcı olmaktadır. Hatta lazer epilasyon işleminin en başarılı olduğu bölgeler arasında çene bölgesi gelmektedir. Bu bölgeye uygulanan lazer epilasyon işlemi diğer bölgelere nazaran daha kısa sürmektedir. Lazer epilasyon işlemini yaptırmadan önce şunlara dikkat etmelisiniz:
Lazer Epilasyon İşlemi
Lazer epilasyon, yeterince koyu ve kalın olmaları koşuluyla istenmeyen tüyleri etkili ve güvenli bir şekilde götüren bir uygulamadır. Her seanstan sonra tüyler daha az ve daha ince olur. Tedavi alacak kişinin cilt tipine ve kıl yapısına bağlı olarak, uygulama ortalama 6 ila 8 seansa arasında değişmektedir. Ancak beyaz tenli ve sarı kıl yapısına sahip kişilerde seans süresi uzayabilir. İki seans arasında 6 ila 8 hafta gibi bir bekleme süresi olmaktadır.
Çene Lazer Epilasyon Sonrası Görülebilecek Etkiler
Çene lazer epilasyon eğer doğru yerde ve Alexandrite Lazer cihazı ile yapılırsa oldukça başarılı sonuçlar doğuran bir uygulamadır. Çene bölgesi kılları hormanel duyarlılığın en belirgin sonuçlarından biridir. Horman tedavisi alan kişilerde özellikle sıklıkla görülmektedir. Bu noktalara etkili dozlarda lazer epilasyon tedavisi uygulandığı taktirde tüylerde tetiklenme oluşturmadan dökülmeleri sağlanır. Bu ısı ışınları sayesinde kılların uzama özelliklerini kaybetmesi hedeflenir.
Çene Epilasyonunun Yan Etkileri Var Mıdır?
Çene bölgesi lazer epilayon tedavisinin en belirgin yan etkisi tüy oluşumunun tetiklenmesidir. Tüyler tetiklenerek problemin daha kötü hale gelmesine neden olabilir. Bu noktada gideceğiniz kliniğin profesyonel olması ve bir klinikte işlemlerinize devam etmeniz önemlidir.
Çene bölgesi lazer epilayon tedavisinde deri altına ısı atışı olduğu için kızarıklık ya da yanma olabilir. Bu durum uygulamadan sonra görülmesi beklenen bir yan etkidir ve 1-2 saat içerisinde geçmektedir.
Lazer Epilasyon Öncesi Yapılmayacaklar
Çene epilasyon tedavisinden altı hafta öncesinden itibaren ağda veya diğer epilasyon yöntemlerini önermiyoruz. Tıraş ve kesmeye işlemi yapılabilir. Lazer epilasyon işlemine başlarsanız, tedaviden 6 hafta öncesinden itibaren güneşlenmemelisiniz. Ayrıca bronzlaşma ürünü de kullanmayın.
Lazer Epilasyon Tedavisi Sırasında
Lazer epilasyon için tedavi bölgesinin tıraşlı olması gerekir. Bu, kıl folikülünde iyi bir ısı dağılımı ve cilt yüzeyinde çok fazla ısı oluşmasını önlemek için gereklidir. Ardından jel sürülür ve koruyucu gözlük takılır. Soğutulmuş lazer kafası (Chilltip) tedavi edilecek cilt bölgesine yerleştirilir. Lazerin enerjisi kıldaki pigment tarafından doğru bir şekilde kıl folikülüne gönderilir. Bu seçici olarak kıl kökünü yok eder. Her atımdan önce, sırasında ve sonrasında cildi serinleten ve kısa süreli ısı veren yenilikçi Chilltip uygulaması cildi en iyi şekilde korur. Lazer tedavisi sırasında tüyler yok edildiğinde iğne batması hissedeceksiniz. Lazer tedavi süresi, tedavi edilecek alanın büyüklüğüne bağlıdır.
Lazer Epilasyon Tedavisi Sonrası
Tedaviden sonra, tedavi edilen cilt kırmızı ve dokunulamayacak kadar sıcak olabilir. Bu nedenle işlem sonrası uygulama yapılan bölge soğutulur. Bazı durumlarda, tedavi edilen bölgede kabarcıklar görünebilir. Bunlar genellikle birkaç saat içinde kaybolur.
Lazer epilasyon fiyatları hakkında ve işlemlerle ilgili sorularınız için kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.